Evenemang

Religionssociologiska föreningen ordnar regelbundet symposium, workshops och seminarium för sina medlemmar. Därtill finns det konferenser och andra evenemang av intresse för religionssociologer. Här hittar du information om aktuella evenemang.


Årsmöte och vintersymposion på Sigtunastiftelsen 11-12 mars 2023
I anslutning till årsmötet äger föreningens vintersymposium rum vid Sigtunastiftelsen. Symposiet, som sker i anslutning till föreningens årsmöte den 11 mars, startar 13:15 den 11 mars och avslutas 12:00 den 12 mars. Årets symposium består av tre paneldiskussioner som behandlar ämnena hållbarhet, antisemitism i Sverige, och koranbränningar. Vi avrundar med en diskussion om religionssociologins framtid och möjligheter.
Program för symposiet finns här. 


Nordic Conference for the Sociology of Religion 2024
Den 26e upplagan av Nordic Conference for the Sociology of Religion ordnas av Århus universitet 14-16 augusti 2024. Den som vill organisera en panel under konferensen ska skicka in sitt förslag senast den 15 november 2023. Abstrakt för paper ska vara inskickade senast den 1 februari 2024. Mer information finns på Århus universitets hemsida.


Här kan du ta del av tidigare evenemang i Relogionssociogiska föreningen i Sveriges regi.